Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Cantina Sampietrana Partner del Itst Istituto Tecnologico Superiore per l’industria dell’Ospitalità e del turismo allargato – Brindisi

Al via il corso biennale – Bienno A.A. 2023/2025 di alta specializzazione in Turismo del Vino Sostenibile ed Esperienziale

Martedì, 14 novembre: Visita a Cantina Sampietrana per gli Studenti del biennio del corso professionale avviato dall’istituto Tecnologico Superiore per l’Industria dell’Ospitalità e del Turismo allargato, con sede a Brindisi.

La classe, come inizio, è stata immersa  nella pratica prima che nella teoria, lasciando appassionare gli studenti, sin da subito, alla realtà vinicola e alle testimonianze della stessa offerte dal Presidente Paolo Leccisi della Cantina Sampietrana durante le due ore trascorse insieme a loro nella mattinata di martedì 14 novembre, suscitando quesiti e curiosità sulla filiera del vino e del suo indotto turistico. I discenti hanno manifestato tanto stupore nell’apprendere come le attività lavorative e i complessi processi produttivi si svolgano quotidianamente, in maniera meticolosa, nello storico stabilimento vinicolo, sito nel cuore di San Pietro Vernotico.

Le pratiche vitivinicole non hanno stagione ma si svolgono durante tutto l’anno.

La Cantina Sampietrana inoltre, da svariati anni, è attenta alla sostenibilità ambientale aprendo le porte anche ai turisti che vogliano assistere alle fasi produttive del vino, sempre osservando le dovute misure di sicurezza.

Sede: BRINDISI  Le iscrizioni continuano fino a dicembre 2023  – Richiedi maggiori informazioni https://www.itsturismopuglia.it/ – SCARICA IL VOLANTINO QUI

0
Carrello