Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

#Losapevateche … Per la sostenibilità ambientale, una delle misure da adottare nell’imbottigliamente è l’utilizzo di tappi in sughero 100% naturale, sostenibile e riciclabile, provenienti da foreste così dette “sugherate”

#CantinaSampietrana fa della sostenibilità ambientale uno dei punti cardine della propria attività, per un vino che sia buono per le persone e buono per l’ambiente. Grazie alla partnership con Portocork Italia  sulla base dei parametri identificati da studi che valutano la capacità di assorbimento del carbonio grazie alle foreste di quercia da sughero, i nostri acquisti di tappi in sughero naturale effettuati nel 2020 hanno portato ad un significativo contributo al sequestro di CO2 come attestato dal certificato di riconoscimento ricevuto dall’azienda Portocork, ancora una volta. Durante il processo, nessun albero viene tagliato e il tappo viene estratto dalla corteccia. In questo modo la foresta può continuare ad essere un polmone verde che assorbe anidride carbonica e ci dona prezioso ossigeno senza alcuna alterazione del sistema ambientale!

Scoprite di più con Portocork a questo LINK

 

0
Carrello